Glad påsk?

MOSHI MOSHI!

är det idag som de e påsk? eller de e klart.. man kallar ju inte precis BARA den dagen som påsken egentligen är för påsk.. utan lixom hela helgen.. typ som jul dåra..

men dem flästa firar ju typ påsken i mårrn, på påskdagen.. men vi brukar fira den idag, för att inte krongla till det lixom -.-

men hur är det nu igen? vilken dag e vilken?

en sak e jag iaf säker på: lååååång fredagen e egentligen inte så lååång.. det är inte så att det typ är 25 timmar på dygnet eller så.. som jag trodde... :S (PINSAMT)

utan den kallas typ bara det för att det var dagen då Jesus korsfästes.. och därför KÄNNS dagen lång, vilket den egentligen teckniskt sätt inte är..

men t.e.x förr i tiden så var ALLT stängt, Mat afärer, bio, bowling, resturanger! YOU NAME IT! typ bara för att det skulle värka som en lång dag.. för att man inte behövde gå i skolan.. och häller inte kunde göra något kul.. snacka om att man typ måste ha blivit utmobbad då om man inte var kristen..

aa, komentera gärna och typ säg när ni brukar fira påsk.. asså idag eller i mårrn, eller inte över huvud taget ;)

sorry att jag inte bloggade igår btw, jag var upptagen med att skapa mästerverk *host, host* nej, men jag sydde en tjol.. kanske lägger ut en bild lite senare när den e klar :D



btw, vem var det egentligen som bestämde att man skulle fjanta till påsken så.. asså med påskharar, ägg, kycklingar och påskkärringar.. varför kunde man inte bara fira att Jesus återuppstod.. och sen låta det vara bra så..varför var man tvungen att fjanta till det så?

 ???



Aloha I'a Au Oe <3

//Ellie (what is the ester really about?) :''3  <333






Kommentarer
Postat av: Johan

Inte bra där :P

2010-04-04 @ 17:34:23
Postat av: Johan

Kjol heter det ;)hehe

2010-04-04 @ 18:17:21
Postat av: Gabby <3

Haha, men alltså. Tänk dig påsken utan allt det där fjantiga? Julen bortsett från paket och god mat? Hemskt :O <3

2010-04-04 @ 22:23:00
URL: http://gabbsys.blogg.se/
Postat av: DEH BLÅGG OWNÄR :''3

haha, joo.. när du säger det så X'D .. men asså jag menar ju lixom att det inte finns en ända högtid som inte har blivit till fjantad.. så de e ju bara lite synd lixom.. men ja, ja... du har nog rätt i det ändå.. -.-' <333

2010-04-05 @ 11:13:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0